Modele detyre kursi

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe Risco të Shqipërisë me partnerët e SAJ tregtarë. Banka e Shqipërisë llogarit dhe publikon kursin zyrtar të këmbimit. KY Kurs është një nivel referencë (i Vetëm), i Cili Mund të përdoret nga të interesuarit për qëllime tregtuese, vlerësuese, krahasuese dhe statistikore. PA cenuar regjimin e një Kursi të këmbimit të lirë, Banka e Shqipërisë Mund të kryejë veprime në tregun valutor me Objektiv përshtatjen e kursit të këmbimit me nivelin e përcaktuar nga faktorët bazë makroekonomike, shmangien e çrregullimeve dhe rritjen ose uljen e rezervës valutore..

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.